Foto: Ulf Berglund

Jag har arbetat som journalist sedan 1995, men jag har också en fot i teaterns värld. Framförallt som skådespelare men även som manusförfattare och regissör. 1992 var jag med och grundade Teater Normlösa , under flera år producerade vi bland annat de omtalade SMAK-festivalerna för nyskriven dramatik på Backstage/Stockholms Stadsteater.

För mig har journalistiken och teatern mycket gemensamt, det handlar om att komma människor nära, att gestalta deras berättelser och teckna deras porträtt - och att samtidigt analysera sin samtid. Både teater och journalistik handlar också om möten. Att vara närvarande i stunden och fånga nuet - ögonblicket som inte kommer igen.

Den här kombinationen av att vara nyfiken på människor och deras livsöden, och viljan att gestalta detta har fört in mig på en ny bana i livet, nämligen som officiant, det vill säga jag håller i icke-religiösa ceremonier såsom vigslar, namngivningar och begravningar. Läs mer om den verksamheten på Hopp&Kärleks hemsida. Jag är även certifierad handledare i sorgbearbetning, utbildad av Svenska Instutet för Sorgbearbetning, och håller kurser i detta.

Lite om det senaste jag gjort - sommaren 2010 var jag programledare för Det nya paradiset i P1 - en serie om nyandlighet av Klippan Produktion. Min senaste större radioproduktion var en serie i tre delar för Tendens i P1, Efter brottet, som sändes i november 2010. Under våren 2011 och 2012 var jag redaktör för Efter Tio i TV4 och hösten 2011 programledare på Sanning&Konsekvens i TV3. Hösten 2012 var jag reporter TV4 Nyheterna. De senaste åren har jag annars hörts av och till i P1 MorgonStudio Ett och Vaken med P3&P4 där jag frilansat som programledare.

Våren 2014 spelade jag med i Enskedespelets föreställnig av Oliver Twist som fick lysande recensioner av bland andra SvDAftonbladet och teaterbloggen Minst en gång i veckan.